Geneza ulazi u pazinski Puris i pokreće proizvodnju

Bez autora
May 08 2014

Geneza ulazi u pazinski Puris i pokreće proizvodnju, izvijestili su iz kompanije koja je nedavno medijski bila eksponirana radi sporenja s Ministarstvom financija oko predstečajne nagodbe za rovinjsku riblju industriju Mirna. Odbor vjerovnika Purisa danas je nakon višemjesečnih pregovora, objavili su iz Geneze, jednoglasno prihvatio njihovu ponudu za ulazak u pazinsku posrnulu tvrtku koja je u stečaju od rujna 2012. nakon što je Đuro Gavrilović odustao od restrukturiranja i investiranja u modernizaciju Purisa. Iz Geneze najavljuju da započinje novo razdoblje za pazinsku kompaniju. Znakovito je da su među predstavnicima vjerovnika uz radnike, lokalnu samoupravu i male vjerovnike bilui i izaslanici Ministarstva financija koji su ovoga puta podržali Genezinu inicijativu da preuzme restrukturiranje Purisa pa je odluka donesena jednoglasno. U Genezi vjeruju da su ovom zaokretu doprinijeli dobri poslovni rezultati te tvrtke, te posebice jedna od najrelevantnijih referenci iz prehrambene djelatnosti, a to je retzultat koji su u međuvremenu ostvarili u Mirni Rovinj.

Geneza ulazi u pazinski Puris i pokreće proizvodnjuGeneza ulazi u pazinski Puris i pokreće proizvodnju, izvijestili su iz kompanije koja je nedavno medijski bila eksponirana radi sporenja s Ministarstvom financija oko predstečajne nagodbe za rovinjsku riblju industriju Mirna.

Odbor vjerovnika Purisa danas je nakon višemjesečnih pregovora, objavili su iz Geneze, jednoglasno prihvatio njihovu ponudu za ulazak u pazinsku posrnulu tvrtku koja je u stečaju od rujna 2012. nakon što je Đuro Gavrilović odustao od restrukturiranja i investiranja u modernizaciju Purisa. Iz Geneze najavljuju  da započinje novo razdoblje za pazinsku kompaniju.

Znakovito je da su među predstavnicima vjerovnika uz radnike, lokalnu samoupravu i male vjerovnike bilui i izaslanici Ministarstva financija koji su ovoga puta podržali Genezinu inicijativu da preuzme restrukturiranje Purisa pa je odluka donesena jednoglasno. U Genezi vjeruju da su ovom zaokretu doprinijeli dobri poslovni rezultati te tvrtke, te posebice  jedna od najrelevantnijih referenci iz prehrambene djelatnosti, a to je retzultat koji su u međuvremenu ostvarili u Mirni Rovinj.

Na današnjem ročištu prihvaćen je zapravo zahtjev Geneze za zakup poslovne cjeline Puris u stečaju. Geneza se obvezala pokrenuti proizvodnju, zaposliti potreban broj radnika te u prodaju u narednom razdoblju uložiti svoj kapital, sva svoja znanja i dosadašnja iskustva s ciljem očuvanja djelatnosti i ovog izuzetnog brenda prepoznatljivog na hrvatskom, ali i tržištu regije.

Geneza u startu namjerava u Purisu zaposliti 80 djelatnika, a nakon pokretanja primarne proizvodnje, inkubatorske stanice i klaonice zaposlit će ih još 40. Koliko će iznositi nužna ulaganja iz Geneze nisu otkrili, ali najavljuju da za Puris i cijeli pazinski prostor nastupa novo, bolje razdoblje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik